5 τρόποι με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν να ενδυναμώσουν άλλες γυναίκες στο χώρο εργασίας ή και στη ζωή τους

Στις γρήγορες εποχές που βιώνουμε και στα εργασιακά καθεστώτα όπου το χάσμα της μισθολογικής αξίας μεταξύ ανδρών-γυναικών είναι εμφανές, είναι επιτακτική ανάγκη, ως γυναίκες, να εργαστούμε ενεργά για να ενδυναμώσουμε η μια την άλλη. Αυτό που είναι απογοητευτικό είναι όταν οι γυναίκες δεν υποστηρίζουν άλλες γυναίκες ή χειρότερα τις σαμποτάρουν.

Όταν οι γυναίκες συγκεντρώνονται, σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν!!

Φιλοσοφία ζωής!

Ως γυναίκες, μπορούμε να ενδυναμώσουμε άλλες γυναίκες, να εξυψώσουμε, να καθοδηγήσουμε η μία την άλλη και να διασφαλίσουμε ότι η φωνή μας ακούγεται, ώστε να λαμβάνουμε υποστήριξη, αναγνώριση, καταξίωση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ας δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό:

  1. Να είμαστε ειλικρινείς: Με το να εκφράσουμε ειλικρινές feedback η μια στην άλλη, ενδυναμωνόμαστε, εξελισσόμαστε και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
  2. Να γιορτάζουμε τις επιτυχίες άλλων γυναικών. Δεν απειλούμαστε, ούτε μειώνεται η δική μας αξία ή εικόνα. Αντίθετα, δίνοντας τα εύσημα στις επιτυχίες μιας άλλης γυναίκας, διευρύνεται το δίχτυ της επιτυχίας για όλες μας. Βγαίνοντας από τη ζώνης της άνεσής μας, το μονοπάτι της επιτυχίας μεγαλώνει και χωράει περισσότερες. Έτσι χτίζεται και η δική μας επιτυχία.
  3. Να ενθαρρύνουμε άλλες γυναίκες να ανεβαίνουν: Ναι! Όσες περισσότερες γυναίκες αποκτούν ηγετικούς ρόλους, τόσο η ενδυνάμωση μας τραβά έξω από φαύλους κύκλους που μας απορροφούν. Ας θυμίζουμε στους εαυτούς μας πως το «όχι» είναι μια πλήρης πρόταση. Αν μάθουμε να τη λέμε, αποκτάμε τον έλεγχο των ικανοτήτων μας και του εαυτού μας. Και ναι, αξίζει να παροτρύνουμε τις γυναίκες να το λένε.
  4. Να λέμε την ιστορία μας: Δεν έχει σημασία, ποια είναι η θέση μας ή πόσο γρήγορα φτάσαμε εκεί. Όλοι περάσαμε οδοφράγματα στο δρόμο μας, άλλα τα τοποθέτησαν άλλοι, άλλα τα τοποθετήσαμε μόνες μας. Με το να μοιραζόμαστε την ιστορία μας, μαθαίνουν από τα λάθη μας και τις επιτυχίες μας, σχετίζονται μαζί μας και νιώθουν δυνατές να προχωρήσουν.
  5. Ας βεβαιωθούμε ότι οι φωνές μας ακούγονται:Με το να εκφραζόμαστε και να καταθέτουμε τις απόψεις μας, είναι κάτι που χρειάζεται να διασφαλίζουμε για εμάς και για τις άλλες γυναίκες δίπλα μας. Ως συνάδελφοι σε κάθε χώρο το να εκφραστεί η άποψή μας, βοηθά στην ανάδειξη μας και δημιουργεί ασφάλεια κι αποδοχή.  Το να ενδυναμώνουμε η μια την άλλη, σημαίνει περιορισμός της αρνητικότητας και ανάληψη ευθύνης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και επιτυχίες. Νιώθουμε πιο σίγουρες, πιστεύουμε στη δική μας δύναμη και νιώθουμε εξοπλισμένες να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Όταν στεκόμαστε η μια στην άλλη, και δη σε περιόδους αναποφασιστικότητας και δυσκολιών, τότε ανακτάμε γρηγορότερα τις δυνάμεις μας και όταν οι γυναίκες είναι δυνατές, όλοι πετυχαίνουμε!

Η ενδυνάμωση των γυναικών, δεν σημαίνει αποδυνάμωση των ανδρών. Αντίθετα, σημαίνει ανύψωση της γενετήσιας θηλυκής δύναμης, για να παράσχουμε μονοπάτια σεβασμού, υποστήριξης, εκτίμησης, σε κάθε νεότερη γυναίκα που θα περπατήσει το δικό της δρόμο σε κάθε εργασία και στη ζωή.

Γιατί, για μένα η θηλυκή δύναμη, χρίζει τιμής, σεβασμού & υποστήριξης, για να μπορεί να γεννήσει, να κρατήσει, να ενώσει, να δημιουργήσει ένα παράδεισο για όλους στη γη! Κι αυτό χρειάζεται πρώτα απ’όλα να κατανοήσουμε εμείς οι γυναίκες για να το κατανοήσουν και οι άντρες γύρω μας. Τότε η ισότητα, ο σεβασμός και η αγάπη αποτελούν στοιχεία επιτυχίας, αλλά και μιας υγιής κοινωνίας.!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

Αν ενδιαφέρεσαι να φέρεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση ενδυνάμωσης, αυτοπεποίθησης & αυτοεκτίμησης, επέλεξε να γίνεις μέλος της Global NLP Society, για την μεταμόρφωση της ζωή σου!

Με αγάπη

Βιβή Ρέππα

NLP Trainer & Master Coach

Time Line Therapist, Clinical Hypnotherapist

Sales and Self-Empowerment Seminars Networks Manager

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email