Τι είναι Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός

Εάν κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο «τι είναι ΝΛΠ» ή «What is NLP», θα βρείτε τόσες διαφορετικές απαντήσεις όσες και οι σελίδες που θα εμφανιστούν. Ίσως το καλύτερο ερώτημα είναι «Γιατί ΝΛΠ;».
Εν συντομία Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός είναι μια σειρά από τεχνικές και προϋποθέσεις, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν το καθένα να δημιουργήσει το μέλλον που θέλει και αξίζει. Ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός χρησιμοποιείτε για ν’ αλλάξουμε μη επιθυμητές συμπεριφορές οι οποίες μας κρατάνε μακριά από τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε. Αντικαθιστούμε τις μη επιθυμητές καταστάσεις, συμπεριφορές ή και στρατηγικές με νέες οι οποίες θα υποστηρίξουν τους στόχους που θέτουμε.
Η λίστα με τις περιπτώσεις που μπορεί ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός να βοηθήσει είναι σχεδόν ατελείωτη, από τεχνικές απομνημόνευσης ή βελτίωσης της ορθογραφίας μέχρι την αποτελεσματική αποδοτικότητα στο επαγγελματικό, προσωπικό ή ακόμα και αθλητικό τομέα.
Ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός μπορεί ακόμα να βοηθήσει την έξοδο μας από στάσιμες καταστάσεις (ή ακόμα και από περιόδους κατάθλιψης), στην άμεση κινητοποίηση μας, στην αύξηση της αυτοεκτίμησης κ.α.
Όλες οι τεχνικές και οι διαδικασίες του Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να γίνεται η αλλαγή στο ασυνείδητο νου (ο οποίος ελέγχει όλες τις συμπεριφορές), αλλά με τη πλήρη συνειδητή συμμετοχή του ατόμου. Δουλεύοντας με το ασυνείδητο οι αλλαγές γίνονται γρηγορότερα, αποτελεσματικότερα και διαρκούν περισσότερο. Με λίγα λόγια θα λέγαμε ότι μαθαίνουμε τη γλώσσα του μυαλού και χτίζουμε μια άμεση επικοινωνία με το ασυνείδητο.
Από τη προσωπική μας εμπειρία ως σύμβουλοι Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού, έχουμε δει ότι με το συνδυασμό ΝΛΠ – Time-Line Therapy ® & Ύπνωσης οι αλλαγές πραγματοποιούνται ακόμα πιο γρήγορα και ευκολότερα για το ίδιο το άτομο. Οι αλλαγές είναι εμφανής από τη πρώτη κιόλας συνεδρία και δεν χρειάζονται πάνω από 3 με 4 συνεδρίες για κάθε πρόβλημα που απασχολεί το άτομο.
Συνοψίζοντας, εάν είστε έτοιμοι για θετικές αλλαγές στη ζωή σας είναι ώρα να εφοδιαστείτε με γρήγορα και αποτελεσματικά εργαλεία. Είτε για προσωπική σας χρήση, είτε ολοκληρώνοντας την πιστοποιημένη εκπαίδευση Συμβούλων ΝΛΠ όπου πλέον βρίσκεστε στην θέση που μπορείτε να βοηθήσετε με τη σειρά σας άλλους.
Το NLP μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε αυτό που θέλετε καθώς και να πετύχετε στόχους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μερικά παραδείγματα:

 • Stress / Άγχος / Φοβίες.
 • Διακοπή καπνίσματος.
 • Μείωση βάρους.
 • Προβλήματα στις σχέσεις / Οικογένεια.
 • Εξέλιξη ή ανακατεύθυνση καριέρας.
 • Έλλειψη αυτοεκτίμησης.
 • Μείωση αρνητικών συναισθημάτων και ψυχοσωματικών.
 • Αποφυγή αρνητικών πεποιθήσεων που εμποδίζουν την προσωπική ανάπτυξη ή τους στόχους σας.
 • Να θέσετε και να επιτύχετε νέους στόχους.
 • Δημιουργία εναλλακτικών ή πιο λειτουργικών στρατηγικών σε όλους τους τομείς ώστε να υποστηρίζονται οι στόχοι σας.
 • Βελτίωση επικοινωνίας και έκφρασης. 1

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email